Press

Reviews

English » / SuomiPistämätön taidonnäyte… Sävelet liikkuvat saumattomasti 12-henkisestä, Sasha Mäkilän johtamasta orkesterista välkehtien, sähisten, jazzaten, revitellen, digitoituina… [Ihmiskunnan Rakastajat] sai liikkeelle ikäisensä uuden yleisön, tyytyväisyyttä hyrisseet 20-40 vuotiaat. Ooppera on toimiva taidemuoto 2000-luvullakin, sen aihein, sen kielellä”

– Annmari Salmela, “Uusi tekijäpolvi esittäytyi komeasti nörttioopperassa” Helsingin Sanomat, 10.2.2009


“Timothy Pagen Torsion, … (ja) sen surraavat kierreliikkeet, tehdasmaiset jyskytykset, kirskuvat ja raapivat hälyt todistavat myös omaperäisestä, energisen rajusta sointifantasiasta

– Hannu-Ilari Lampila, “Yhtä monta tyyliä kuin säveltäjää” Helsingin Sanomat, 26.11.2007


“Mieleen jäi parhaiten amerikkalaispanos… eli Timothy Page, jonka Contrary sykähdytti erityisesti osumatarkkuudellaan.

– Jukka Isopuro, “Tiiviit yllätykset, jännittävät löydöt” Helsingin Sanomat, 01.07.2007


“Nousut ja laskut elänyt Korvat auki -yhdistys täyttää jo kolmekymmentä vuotta. Nuorten säveltäjien konsertti on hyvä paikka katsastaa potentiaalia, josko haaviin jäisi isompiakin yllätyksiä. Tasaisen kuunneltavasta tarjonnasta erottui Yhdysvalloista Suomeen muuttaneen Timothy Pagen Philomela . Ovidiuksen tarina kertoo raiskatusta Filomelasta, jolta on katkaistu kieli. Konsonantit puuttuvat ja vokaalitkin ovat epämääräisiä. Näistä aineksista, niukoin soittimin ja tarkasti punnituin keinoin, Page oli kasvattanut pakahduttavan, ilmaisutietä sinnikkäästi etsivän draaman.

– Jukka Isopuro, “Yksi yllätys jäi haaviin.” Helsinsin Sanomat, 12.03.2007


“Timothy Pagen Suite for Piano oli konsertin kihelmöittävintä antia. Page tuntuu löytäneen omintakeisen ilmaisumaailman, jossa nautiskellaan harmonisilla väreillä ja erilaisilla liikemuodoilla. Kaikki on suhteikasta, mietittyä ja musikaalista.”

– Veijo Murtomäki, “Uusimman Korvat auki! -polven asiat hyvällä mallilla” Helsingin Sanomat, 02.03.2004